Ayurvedische en reguliere preventie-medicijnen

Dr. Ram Manohar 

Wetenschapper toonaangevend ziekenhuis India (AIMS – Cochin) 

“Ik kan niet begrijpen waarom eenvoudiger en veiliger ayurvedische medicijnen niet kunnen worden aanbevolen als preventieve zorg voor deze epidemie. Mensen raken in paniek en doen gevaarlijke dingen. In de VS is ook een sterfgeval gemeld door het gebruik van Chloroquine fosfaat.  

Ik kwam te weten dat veel mensen om me heen al ayurvedische medicijnen gebruiken. Velen hebben zich afgevraagd wat er als preventieve maatregel moet worden gedaan. Er zijn zoveel eenvoudige dingen die gedaan kunnen worden om de algemene immuniteit te verbeteren en de vitale organen en de luchtwegen te ondersteunen. Helemaal niet gevaarlijk en schadelijk zoals hydroxychloroquine. Het is een schande dat de middelen in de Ayurveda niet op zijn minst worden gebruikt als een ondersteunende maatregel.  

Veel gezondheidswerkers en artsen worden ook getroffen. Naar mijn mening kunnen artsen en gezondheidswerkers die COVID-19 patiënten verzorgen ook baat hebben bij het volgen van een Ayurvedisch regime.  

Als een gevaarlijk medicijn als Hydroxychloroquine wordt aanbevolen op grond van medeleven (natuurlijk, ICMR beveelt het gebruik ervan alleen aan bij patiënten met een hoog risico, maar Trump was enthousiaster en de media nog meer, wat het ook is, het bewijs voor deze aanbeveling is zeer zwak), waarom kunnen eenvoudige ayurvedische geneesmiddelen niet worden aanbevolen op rationele gronden. 

De vooringenomenheid en onwetenschappelijke houding tegenover Ayurveda is onaanvaardbaar….” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *