Een goede thee voor je immuunsysteem

Er zijn tal van thee mengsels die ondersteunend werken op je immuunsysteem. Dat komt omdat de natuur heel wat levenskracht herbergt in haar planten en kruiden. Dat betekent niet dat je maar oneindig veel aan kruiden-theeën en dergelijke moet drinken. Maar als het nodig is, kun je van die levenskracht gebruik maken. Op de juiste manier, en in de juiste hoeveelheden. 

Hieronder vind je een ayurvedisch recept voor een thee die je kan helpen wat extra ondersteuning aan je immuunsysteem en aan je ademwegen te geven: 

  • Geelwortel (1 deel) – krachtige antioxidant en goed voor de spijsvertering en het metabolisme 
  • Komijn (1 deel) – goed voor de spijsvertering, stimulerend 
  • Koreander (1 deel) – goed voor de spijsvertering, verzachtend 
  • Guduchi (1 deel) – bittere immuun-beschermer met koortsverlagende werking 
  • Tulsi (1 deel) – goed bij koorts en goed voor de longen 
  • Gember (1/2 deel) – goed voor uw agni en het reinigen van uw lichaamsvloeistoffen 
  • Zoethout (1 deel, minder of weglaten bij hoge bloeddruk)) – bescherming van de slijmvliezen, ondersteuning van het immuunsysteem 
  • Pippali (1/4 deel) – goed voor spijsvertering en longen-stimulerend middel 

(in kleinere doseringen zijn al deze kruiden veilig; in grotere doseringen dien je eerst de meer gedetailleerde richtlijnen voor het gebruik ervan te raadplegen; in geval van daadwerkelijke symptomen zoals hierboven genoemd, dien je een deskundige te raadplegen over of en hoe je deze kruiden moet gebruiken) 

Meng deze kruiden (in poeders, allemaal zijn ze in NL online te bestellen) goed, in de aangegeven verhoudingen. Doe in een afgesloten pot. Neem 2 x per dag een kopje thee hiervan door ½ tot 1 theelepel in een glas net gekookt water te mengen. Laat even staan totdat het op drinktemperatuur is, voeg eventueel nog ene lepeltje goede bio-honing toe. 

Zo simpel is het! 

Er bestaan verscheidene ayurvedische complexremedies, die zowel het immuunsysteem als de luchtwegen ondersteunen en bovendien de stofwisseling op orde houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *