Praktische ayurveda tips

Het nut van een tongschraper 

Het is belangrijk om je mond-, neus- en keelholtes schoon en sterk te houden. Laten we beginnen bij de mond: ayurveda raadt al sinds jaar en dag het gebruik van een tongschraper aan. Nu kun je die gelukkig ook al kopen in supermarkten en drogisterijen. En… het helpt! Vraag maar aan de jeugd, die deze dingen kopen simpelweg om een frissere adem te hebben. 

Je tong schrapen houdt het ‘milieu’ in je mond meer op orde. Een schone mond-omgeving helpt je immuunsysteem uiteindelijk.  

Lees hier meer over je tong schrapen en waarom het goed voor je is.  

Agni: ons spijsverteringsvuur en ondersteuning van het immuunsysteem 

Ons voedsel bevat zonne-energie, die alleen door het lichaam kan worden gebruikt via je spijsvertering. Wat we eten (en van buiten komt), moet worden omgezet in stoffen die kunnen worden geabsorbeerd en dat kan dan de inwendige weefsels voeden. Veel verschillende enzymen zijn verantwoordelijk voor deze transformatie binnen het lichaam. Tezamen helpen en ondersteunen die ook je immuunsysteem. 

Agni Thee is een eenvoudige drank die helpt bij het reguleren en stimuleren van je spijsverteringscapaciteit, het verbeteren van alle functies van de spijsvertering ofwel agni. 

Lees hier meer over hoe je een lekkere Agni Thee maakt. 

Lees hier meer praktische tips